Vrnjacka Banja apartmani

Banje Srbije

Banje Srbije

 

Banje u Srbiji imaju blagu klimu i predstavljaju ekološki čiste sredine. Uglavnom se nalaze u podnožju planina ili u pitomim dolinama, okružene su šumom, pašnjacima i voćnjacima i zaštićene su od jakih vetrova. Svoj prirodni pejzaž Banje u Srbiji dopunjuju brojnim parkovima i šetalištima, modernim smeštajnim objektima, sportskim terenima, bazenima koji predstavljaju zdravstveni, odnosno turisticki sadržaj Banja Srbije.

Banje Srbije su veoma dobro opremljene za organizovanje seminara, kongresa i drugih velikih skupova. U okolini banja Srbije možete da obiđete jedinstvene srednjevekovne manastire Svete Petke u Stublu, Manastir Žiča, Studenicu, Manasiju, Ljubostinju, Kalenić i mnoge druge.

Srpske banje su veoma bogate kulturnim manifestacijama, koje su veoma masovne, jedna od takvih manifestacija je i čuveni Vrnjački Karneval. Karneval se održava nedelju dana i jako je živo i veselo! Naravno ukoliko želite da ostanete u Vrnjačkoj Banji u tom periodu, savetujemo Vam da odaberete kvalitetan smeštaj. Pored Vrnjačke Banje,Sokobanja predstavlja najpoznatiju banju. Mi Vam savetujemo da dobro obratite pažnju na smestaj u Sokobanji i nudimo Vam prporuku apartmana na ovom linku.

Banje u Srbiji - Banje Srbije su bogate izvorima toplih ili mineralnih voda, možemo ih podeliti na grupe: alkalne, zemnoalkalne, alkalnomurijatične, gvoždevite, slabo mineralne lekovite, slane, sumporovite, radioaktivne, jodne i jezerske(blatne). Banje Srbije su smeštene u ekološki čistim sredinama.

Prema geografskom položaju Banje Srbije možemo podeliti na: Banje severne Srbije, Banje centralne Srbije, Banje zapadne Srbije, Banje istočne Srbije, Banje južne Srbije.

Banje u Vojvodini - banje severne Srbije

U banje u Vojvodini spadaju: Banja Kanjiža, Banja Junaković, Banja Palić.

Banje centralne Srbije

U Banje centralne Srbije spadaju: Bogutovačka Banja, Palanački Kiseljak, Selters Banja, Ribarska Banja, Vrnjačka Banja, Mataruška Banja, Jošanička Banja, Ovčar Banja, Gornja Trepča, Banja Vrujci, Bukovička Banja.

Banje zapadne Srbije

U Banje zapadne Srbije spadaju: Banja Koviljača, Pribojska Banja.

Banje istočne Srbije

U Banje istočne Srbije spadaju: Gamzigradska Banja, Brestovačka Banja, Zvonačka Banja, Sokobanja.

Banje južne Srbije

U Banje južne Srbije spadaju: Bujanovačka Banja, Vranjska Banja, Novopazarska Banja, Sijarinska Banja, Kuršumlijska Banja, Prolom Banja, Lukovska Banja, Niška Banja.

Najbolje i najpoznatije Banje u Srbiji spisak

 

Pred Vama se nalazi spisak banja Srbije, naravno tu su i brzi linkovi do najboljih sajtova koji na najbolji način opisuju navedene srpske banje.

 

 

Banje u Srbiji mapa


Prikaži Banje u Srbiji na većoj mapi

Katalog sajtova i odabrani kvalitetni linkova Sokobanja

 

Sokobanjac.Com, SokobanjaSmestaj.Com, SokobanjaHoteli.Com, SokobanjaApartmani.Com, SokobanjaPrivatnismestaj.Com, Sokobanjka.Com

 

Katalog sajtova i linkova Vrnjacke Banje

 

Vrnjačka Banja spada u najbolje i najpoznatije banje Srbije, tako da smo se mi potrudili da skupimo sve relevantne linkove vezane za tu najlepšu banju u Srbiji. Uživajte i odmarajte se...

 

 

Vrnjacka Banja smestaj

Vrnjacka Banja info

VRNJACKA BANJA