Vrnjacka Banja apartmani

Banje Srbije

SEO Optimizacija sajta za pretraživače

 

Jedan od prvih poslova kod SEO optimizacije sajta, je rad na optimizaciji svakih stranica. Zašto je taj deo bitan? Najpre, Google ne vidi stranicu na isti način kao i posetilac sajta. On ne vidi crteže, fotografije, flash animacije, ne vidi vizuelni sadržaj video materijala. Na drugoj strani, ima delova unutrašnjeg koda sajta koji Google vidi, za razliku od osobe koja gleda sajt u brauzeru i primećuje samo spoljašnost.

Da bi Google rangirao određenu stranicu na prvu stranu rezultata, on mora videti da je ta strana relevantna za pojam koji se pretražuje. Dakle, moramo optimizovati sadržaj stranice, kako vidljiv tako i nevidljiv (programerski deo koji Google uočava) i tako pomoći Googlu da lakše shvati o čemu je stranica, i za koje pojmove je relevantna. Tek onda možemo očekivati da on nju izme u razmatranje prilikom rangiranja.

Nekada je za optimizaciju stranice bilo dovoljno nabrojati izraz za koji želimo da se rangiramo, nekoliko puta na strani, postaviti taj izraz u meta tagove i čekati da Google to vidi. Danas je SEO mnogo komplikovaniji, Google je sve pametniji, tako da te stare tehnike ne samo da ne donose korist, već mogu naneti i štetu stranici. Ona se mora optimizovati u skladu sa Google preporukama, na etičkom principu. Svi tagovi, svi delovi koda moraju biti usklađeni sa samim sadržajem. Ni premalo ali ni previše pominjanja ključne reči koja nam je bitna. Moramo uskladiti sam tekstualni sadržaj, meta tagove (za opis stranice i ključne reči), alt tagove, naslove, podnaslove, URL adresu, i gomilu drugih faktora, međusobno. I sve to prilagođavati novim izmenama Google algoritma, koji se stalno menja.

Naslov ovog članka u upitnom je obliku; hajde da ne prekidamo koncepciju nego da prosto prirodno nastavimo sa sledećim pitanjem :

Šta je važnije: dobra SEO optimizacija ili kvalitetan sajt?

U redu, do sada su svi shvatili koliko je zapravo važna SEO optimizacija i čemu ona služi, ali da li je onda neophodno da i sajt bude profesionalno urađen? Da, i te kako je neophodno; jer da bi ljudi koji pokušavaju da prilagode Vaš sajt pretraživačima, odnosno da ga optimizuju kako bi se on bolje rangirao, imali manje posla neophodno je da imaju sa čime da rade. Što je Vaš sajt „lošijeg“ kvaliteta, toliko je više posla za SEO optimizaciju. S obzirom na to da je kvalitetan sajt jedan od glavnih faktora i same SEO optimizacije značajne korekcije na sajtu mogu zahtevati dodatne usluge, a samim tim i podići cenu. Odgovor na glavno pitanje iznad je poprilično jednostavan: Ni jedno ni drugo nije važnije, već su obe stvari jednako važne. Da bi otpimizacija bila uspešna sajt mora biti kvalitetan. A čemu kvalitetan i lepo uređen sajt, ako nije funkcionalan, ako nema ko da ga vidi? Izgleda da je marketnig ključna reč i ovde, kao i u mnogim drugim oblastima i u ranijim vremenima. Za poslovni uspeh priča se mora širiti. A, iako je kvalitet preduslov on nije garancija za dobar uspeh. Samo spoj kvaliteta i dobre reklame doneće Vam uspeh o kojem maštate. A danas to možemo reći i malo drugačijim rečima: Samo dobra SEO optimizacija doneće Vam uspeh o kojem maštate. Šalu na stranu ali sinonim za SEO optimizaciju, bi vrlo lako mogao biti – dobra reklama.

Dakle, ukoliko želite dobru reklamu, da Vaš sajt bude prvi na Google listama pretrage, znate šta Vam valja činiti. Prvi korak je izrada kvalitetnog profesionlanog sajta, a zatim njegovo prilagođavanje. Uspeh je zagarantovan.

Ukoliko vas zanima oblast seo optimizacija, možete se jako dobro informisati ovde.

 

Vrnjacka Banja smestaj

Vrnjacka Banja info

VRNJACKA BANJA