Pridjite devojci bilo gde i bilo kada

Sada ću vam ispričati šta se desilo jednom mom drugaru kada je ujutru krenuo da kupi novine. Bilo je prijatno jesenje jutro negde oko deset sati pre podne. Dok je laganim hodom prolazio Trgom Nikole Pašića, iznenada je pred telefonskom govornicom ugledao izuzetno zgodnu vitku i visoku devojku, kratko ošišanu sa sitno loknastom kosom. Kasnije mi je pričao da ga do tada ni jedna devojka nije toliko zainteresovala i uzbudila kao ova. U trenu za njega je sve prestalo da postoji. I Ijudi i automobili i trg na kome se nalazio. Video je samo devojku ispred sebe i osećao je kako mu je ona neumitno sve bliža i bliža. Odjednom ona je »skrenula pogled u njegovom pravcu, a već sledećeg trenutka njen pogled je bio čvrsto prikovan za njegovo lice. On joj je mirno prišao i s neskrivenim uzbuđenjem izustio: »Osvojiću vas sutra«, na šta mu je ona od : govorila: »A zašto ne biste danas«. Ovaj njen neočekivan odgovor kao da ga je prenuo iz sna, pogle­dali su se još jednom a zatim prasnuli u smeh. Rekao mi je da su se kasnije prilicno dugo zabavljail i doživeli mnogo lepih trenutaka.

Osećam potrebu da skrenem pažnju mnogim mladicima na propuste koje svakodnevno cine pri susrelima sa devojkama. U svakodnevnim životnim situacijama izmenjujete poglede sa ljudima koji se nalaze svuda oko vas, Sigurno vam se desilo da neka devojka malo duže zadrži pogled na vama ili se već u zavisnosti od okolnostl pod kojima se nafazite lift, autobus, restoran, pogleda i nekoliko puta. Pri ovakvim susretima ni u kom slučaju ne smete ostati neaktivni i ravnodušni. Ima velike verovatnoće da vas devojka gleda zato jer bi želela da joj priđete i da se upoznate. No,  međutim, možda vas gleda i zato što u  tom trenutku ništa pametnije ne može da radi, ili možda zato što je vaš tužan pogled ili raščupana kosa neodoljivo potsećaju na njenog kućnog ljubimca. Aii vi u ovakvrm trenucima ne, treba mnogo da razmišljate o tome već treba da budete odlučni i brzo da radite.

Karakterističan slučaj je: hodate ulicom i primetite da vas devojka koja vam dolazi u susret gle­da neuobicajeno dugo ili pak pošto vas je prvi put primetila, izmenjala je sa vama još nekoliko pogle­da. Vi vise nemate šta da cekate. To je prilika koja se ne propušta. Priđete joj i upitajte je na primer gde se nalazi najbliža pošta, samoposluga, neka ulica koju tražite ili joj recite da vam se izuzetno dopada torba, cipele ili neki drugi detalj na njoj i najljubaznije je zamolite da vam objasni gde je to kuplia, jer je vašoj sestri rodendan, pa biste želeli da je obradujete nekim tako izuzetno lepim i privlačnim poklonom. Dok vam bude objašnjavala videćete da li oteže sa odlaskom i na sve načine pokušava da se sa vama zadrži što duže ili ne. Vi je posle možete pitati kuda je krenula i da li žuri, tražiti njen broj telefona ili joj ostaviti svoj, ponuditi se da joj pravite društvo do mesta ka kome je krenula ili je pak pozvati da zajedno popijete kafu odmah ili kasnije kada bude imala vise vremena. Veoma mali broj muškaraca zna da je od devojke primećen i ocenjen kao privlačan i poželjan još mnogo pre nego što joj pride i kaže bilo šta. Prema tome ukoliko vam se učini da je devojka zainteresovana za vas slobodno joj priđite i recite bilo šta, samo da to ne bude nešto krajnje nepristojno, glupo ili vulgarno i budete sigurni da će ona sve učiniti da vaš prvi kontakt bude što uspešniji.